Fara Punctuatie

Bookfest 2010

Posted in Stiri by cridas on 09/06/2010

A cincea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoara între 9 şi 13 iunie, la Complexul Expoziţional Romexpo, informează organizatorii.

Scriitorii din Spania, ţara invitată la Bookfest, reprezentanţii autorităţilor, specialiştii, breasla culturii scrise şi jurnaliştii se vor intâlni în cadrul a 20 dezbateri, mese rotunde şi ateliere, pe teme ale industriei editoriale si ale promovarii literaturii. Seara, vor susţine concerte Ada Milea, Gyuri Pascu, Maria Raducanu şi trupe de flamenco.

Publicul poate dona cărţi, în cadrul proiectului „Coşul Salonului”, care vor fi distribuite unor centre de plasament din judeţul Ilfov şi comunităţilor româneşti din Serbia şi Bulgaria.

O altă modalitate prin care invitaţii salonului îşi pot manifesta solidaritatea cu universul literar, într-un context economic destul de dificil, este campania de semnături pentru supravieţuirea cărţii şi a lecturii, intitulată „Linişte, vorbesc cărţile!”.

sursa: RomaniaLibera

Salonul de carte a pregătit şi o serie de activitǎţi destinate copiilor, în cadrul „Clubului şoriceilor de bibliotecă”, în pavilionul 17. În acest spaţiu, copiii vor putea citi în bibliotecă şi pe scenă, vor participa la ateliere de desen şi de creativitate, vor asista la piese de teatru pentru copii, vor lua lecţii de circulaţie rutieră şi se vor bucura de expoziţii de ilustraţie şi fotografie şi jocuri educative pe calculator.

Momentele artistice şi de divertisment vor fi asigurate zilnic de actori şi instructori ai „Best Party Entertainment”şi ai clubului „Zuzzy”. Cei mici vor fi însoţiti în această incursiune culturală de numeroşi artişti, printre care Dan Puric, Iurie Darie, Anca Pandrea sau Valentin Tănase.

Bookfest 2010 se desfăşoară sub patronajul instituţional românesc al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Afacerilor Externe, Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Federaţia Editorilor din Spania, cu sprijinul Institutului Cervantes, al Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi al Primăriei Sectorului 1.

Salonului Internaţional de Carte Bookfest este deschis zilnic, între 10 si 20. Vineri, 11 iunie, orarul se prelungeşte până la ora 22, urmând ca în ultima zi a evenimentului, pe 13 iunie, să îşi închidă porţile la ora 18. Bookfest are loc în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: