Fara Punctuatie

Humoresca – Documentarul despre o bătrână de 94 de ani care se căsătoreşte – premiat

Posted in Film by cridas on 11/05/2009

Filmul „Humoresca„, în regia Dianei Deleanu, a primit Menţiune Specială la cea de-a 7-a ediţie a Hull International Short Film Festival, care s-a desfăşurat în perioada 21-26 aprilie la Hull, Marea Britanie.  
„Humoresca” este un scurtmetraj de satiră politică. A fost realizat pe capitole, în maniera filmului mut. Filmul Televiziunii Etalon prezintă povestea Mariei, o bătrână de 94 de ani care a muncit toată viaţa la C.A.P.. Ea a trăit după un cod moral stabilit de părinţii şi străbunii ei, încercând să aplice de-a lungul vieţii regulile morale în care munca era fundamentală. Înaintea morţii ea îşi dă seama că totul a fost în zadar şi, pentru a nu rămâne fără banii de înmormântare, beneficiază de prevederile Legii 396 din 2006 care acordă sprijin financiar pentru constituirea familiei.

humorescaDiana Deleanu a mai fost selectată anul acesta la două festivaluri internaţionale de film documentar: International  Film Festival Event – The worlds best documentary films, care s-a desfăşurat în perioada 2-5 aprilie la Stockholm şi The Montréal Human Rights Film Festival (MHFF) Montréal, Quebec, Canada.

Sursa: http://www.cinemagia.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: